Refraktometr pro měření pivní mladiny / pivovarský cukroměr AT 32 SIXTOL
Ruční refraktometr určený k měření pivní mladiny.
Výrobce: | SIXTOL |
---|---|
Kód: | SX3004 |
EAN: | 8594196530042 |
skladem
Na prodejně: ne
Na expedičním skladu: ano
Na expedičním skladu: ano
746 Kč
Nevíte si rady?
Refraktometr pro měření pivní mladiny / pivovarský cukroměr ATC 32
Kvalitní refraktometr / brixmetr s automatickou teplotní kompenzací je určený především pro měření obsahu cukru a specifické hmotnosti pivní mladiny, příp. cukernatosti ovocného kvasu a rmutu. Refraktometr je přístroj pro měření indexu lomu paprsku světla a takto lze určovat složení kapalných směsí či čistoty látek.Tento refraktometr / brixmetr se používá všude tam, kde je třeba zjišťovat procentní obsah cukru v pivní mladině (v pivní břečce) v rozsahu 0 až 32 % Brix, dále změřit specifickou hmotnost pivní mladiny v rozsahu 1.000 až 1.120 SG wort, ale například také cukernatosti ovocného kvasu a rmutu, ovocných šťáv atd. ATC / systém automatické teplotní kompenzace (při teplotě 0°C až 30°C není nutná žádná kalibrace).Hlavní výhody:
- Kompaktní velikost přístroje
- Malá odchylka a vysoká přesnost měření
- Pro měření přístroj nepotřebuje žádnou baterii
- Tělo přístroje je z lehké a odolné speciální hliníkové slitiny
- Část přístroje je opatřena měkkým, pryžovým krytem pro komfortní držení
- Měření v rozsahu 0 až 32 % Brix
- Vysoká provozní spolehlivost a dlouhá životnost
- Nevyžaduje prakticky žádnou údržbu.
- Měření refraktometrem je velmi jednoduché, stačí kápnout 2-3 kapky měřené kapaliny na zešikmený optický hranol přístroje, přiklopit krytku hranolu (látka se rozprostře), podívat se proti světlu do okuláru přístroje, případně ho zaostřit a na příslušné stupnici v zorném poli lze ihned odečíst hodnotu cukernatosti i specifické hmotnosti podle rozhraní mezi osvětlenou a neosvětlenou částí.
- Stupnice Brix se používá pro měření koncentrace rozpuštěné látky (především cukru) v ovoci, v zelenině, v džusech, v moštech, v nealkoholických nápojích, v pivní mladině apod., % Brix = univerzální jednotka pro obsah cukru vztažená na sacharózu (řepný cukr), charakterizuje koncentraci sacharózy v hmotnostních procentech, 1 % Brix = 1 g sacharózy (řepného cukru) ve 100 g např. moštu.
- 1 ks příruční refraktometr
- 1 ks praktické a mechanicky odolné plastové pouzdro
- 1 ks mini šroubovák na kalibraci přístroje
- 1 ks pipeta na odběr vzorku
- 1 ks antistatický čisticí hadřík na optický hranol
Technické parametry:
- Koncentrace pivní mladiny – rozsah: 0 - 32 %, přesnost: +/- 0,2 %
- Referenční teplota: 20 °C
- Hmotnost refraktometru: 131 g
- Hmotnost refraktometru vč. obalu: 284 g